Mainos
Mainos

Väärennettyä samppanjaa kaivinkoneen kitaan

Samppanjaksi saa nimittää vain tietyllä alueella Ranskassa tuotettua kuohuviiniä.

Belgiassa on tuhottu yli 3 000 pulloa väärennettyä samppanjaa. Samppanjat oli valmistettu Kaliforniassa Yhdysvalloissa ja ne olivat menossa Nigeriaan Afrikkaan.

Pullojen etiketissä mainostettiin juoman olevan samppanjaa, vaikka samppanjaksi saa nimittää vain sellaista kuohuviiniä, jota tuotetaan Champagnen maakunnassa Ranskassa.

Amerikkalainen "samppanja" oli nimetty Andreksi. Aikaisemmin eurooppalaisten viranomaisten haaviin on jäänyt mm. etiopialaista ja ukrainalaista "samppanjaa".

- Kyse ei ole laadusta, vaan asiakkaiden informoimisesta. Me emme sano, että kalifornialainen juoma olisi parempaa tai huonompaa, se on vain jotakin erilaista kuin samppanja. Asiakkaalla on oikeus tietää, mitä hän juo ja mistä se tulee, Champagnen alueen viiniasiantuntijoiden edustaja Bruno Paillard toteaa.

Belgian viranomaisten ja ranskalaisten viininvalmistajien mukaan pullot oli tuhottava, koska Euroopassa ei suvaita tällaisia väärennöksiä.

(MTV3-AP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme