Mainos
Mainos

Väärennetyt lääkkeet ovat Venäjälla miljardiluokan bisnes

Lääkeväärennökset kattavat peräti toistakymmentä prosenttia Venäjän lääkemarkkinoista. Venäläislääkärit tuntevat ongelman hyvin.

Taidokkaasti tehtyjä lääkeväärennöksiä on usein mahdotonta erottaa aidoista lääkkeistä. Feikkilääkkeet ovat kuitenkin pahimmassa tapauksessa hengenvaarallisia.

Moskovan lähellä sijaitsevasta yksityisasunnosta takavarikoitiin vastikään yli puolen miljoonan euron arvosta myyntivalmiita väärennettyjä särkylääkkeitä.

Venäjällä tehtailtavien väärennettyjen lääkkeiden raaka-aineet ovat usein halpatuontia.

– Tablettien raaka-aineita tilataan usein Kiinasta. Siellä valmistetaan halpoja mutta laadukkaita kapseleita, joihin lääkeaineet voidaan annostella, kertoo Vladimir Konovalov Taloudellisen turvallisuuden ja korruption torjunnan päähallinnosta.

Lääkkeiden aitoutta on usein mahdotonta todeta silmämääräisesti.

– Jos tablettien väri tai muoto on epätyypillinen tai ne murenevat käsiin, on kyse yleensä joko huonolaatuisesta tai väärennetystä lääkkeestä, sanoo Pharmexpert-tutkimusyksikön johtaja Nikolai Bespalov.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme