Mainos
Mainos

Vähemmistöjen vauvat ovat jo enemmistö USA:ssa

Yhdysvalloissa vähemmistöt ovat tilastojen mukaan ensi kertaa synnyttäneet enemmän lapsia kuin valkoinen enemmistö. Tämä käy ilmi New York Times -lehden lainaamista Yhdysvaltain tilastokeskuksen luvuista.

Latinalaisamerikkalaisten, mustien, aasialaisten ja muiden vähemmistöjen vauvoja oli 50,4 prosenttia kaikista syntyneistä vuoden tarkastelujaksolla. Jakso ulottui vuoden 2010 heinäkuusta 2011 heinäkuuhun. Esimerkiksi vuonna 1990 osuus oli 37 prosenttia.

Eurooppalaisperäisiä valkoisia on Yhdysvaltain väestöstä edelleen enemmistö eli noin 63 prosenttia.

Syntyvyysluvut ovat yleisesti olleet laskussa Yhdysvalloissa, mutta valkoisilla lasku on ollut muita nopeampaa. Tutkijat pitävät ainakin yhtenä syynä taantumaa.

Latinalaisesta Amerikasta peräisin oleva väestö on Yhdysvalloissa keskimäärin hyvin nuorta. Syntyneet vauvat ovat viime vuosina kasvattaneet väestönosaa enemmän kuin maahanmuutto.

(MTV3 - STT - AFP)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot