Mainos
Mainos

Vähentäisivätkö varoitustekstit alkoholin juomista? Tutkimus selvitti, mitkä tekstit toimisivat

Nuoriso ei alkoholin pitkäaikaisia vaikutuksia pelkää, mutta suurin osa pitää syövän riskiä alkoholin puhuttelevimpana haittavaikutuksena. Britanniassa havahduttiin tutkimaan alkoholivalistuksen vaikutuksia, kertoo Vice.

Katso videolta, minkälaista alkoholipolitiikka oli 35 vuotta sitten!

Lehden mukaan Britanniassa noin 26 000 ihmistä kuolee alkoholiin liittyvien syiden vuoksi ja maksasairauksiin liittyvät kuolemat ovat kasvaneet 450 prosenttia viimeisen kolmen vuosikymmenen aikana.

Maassa alkoholivalistusta on tutkittu laajalla Global Drug Surveyn kyselytutkimuksella, jonka tarkoituksena oli selvittää, millainen valistus alkoholin vaaroista puhuttelee parhaimmin.

Syöpä pelottaa alkoholinkäyttäjiä

Tutkimuksen tuloksista ilmenee, että noin puolet saattaisi vähentää juomistaan, mikäli pakkaus sisältäisi terveyteen liittyvän varoitustekstin.

Kaikkein tehokkainta on syövästä varoittaminen. "Juomisen vähentäminen pienentää seitsemän syövän riskiä" oli viesti, jonka 22 prosenttia koki alkoholinkäyttöä vähentävänä ja 26 prosenttia mahdollisesti vähentävänä.

Tutkimuksessa kuitenkin todetaan, että mikäli alkoholivalistuksella halutaan tavoittaa nuorisoa, parasta olisi kuitenkin korostaa välittömiä seurauksia. Nuori väestö kokee alkoholin kalorimäärän ja siten vaikutuksen ulkonäköön pitkäaikaisia vaikutuksia puhuttelevampana.

Professori ja Global Drug Surveyn perustaja Adam Winstock toteaa, että usean poliisin ja terveysviranomaisten tekemän tutkimuksen valossa myös alkoholinkäytön sääntely esimerkiksi aukioloaikojen ja ajamisen promillerajan avulla vaikuttaa brittiläisten alkoholikäyttäytymiseen.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme