Mainos
Mainos

Vaikuttaako Trumpin voitto turvallisuuteen? Asiantuntija: Euroopan toimet tärkeämpiä kuin koskaan

Itä-Euroopan Nato-maiden toiminnalla on tällä hetkellä suuri vaikutus Itämeren alueen turvallisuustilanteeseen, sanoo asiantuntija.

Eurooppakeskeisyys on tärkeämpää kuin koskaan aiemmin Donald Trumpin voitettua Yhdysvaltain presidentinvaalit, sanoo Aleksanteri-instituutin tutkija Hanna Smith.

Trump vihjaili vaalikampanjansa aikana, ettei Yhdysvallat välttämättä auttaisi Itä-Euroopan Nato-maita, jos niihin kohdistuisi turvallisuusuhkia. Nyt, kun Trump on valittu presidentiksi, Euroopan toimet vaikuttavat turvallisuustilanteeseen paljon.

– Itämeren alueen turvallisuuteen vaikuttaa, miten eurooppalaiset Nato-maat tulevat toimimaan, kun toisella puolella on Venäjä ja toisella Yhdysvallat, Smith toteaa Kymmenen uutisten haastattelussa.

Smith ei usko, että Trumpin voitto on voitto Venäjälle, vaikka sellaisiakin väitteitä on esitetty. Yhteyksiä Trumpin ja Putinin välillä on Smithin mukaan lähinnä konservatiivisissa arvoissa ja nationalismistsa – Syyrian, Kiinan ja Ukrainan kohdalla johtajilla on erimielisyyksiä.

– Erimielisyyksiä ja luottamuksen puutetta on Yhdysvaltain ja Venäjän välillä myös pintaa syvemmällä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme