Mainos
Mainos

Vaikutusvaltainen Irakin shiiajohtaja vaatii Assadin eroa

Irakissa vaikutusvaltainen shiiajohtaja Muqtada al-Sadr on kehottanut Syyrian presidenttiä Bashar al-Assadia eroamaan, jotta tämä välttäisi Libyan edesmenneen johtajan Muammar Gaddafin kohtalon.

Libyaa yli 40 vuotta rautaisella otteella hallinnut Gaddafi tapettiin vuonna 2011, kun hän yritti paeta kotikaupungistaan Sirtestä.

Muqtada al-Sadr johti omaa armeijaansa Yhdysvaltojen miehittäjäjoukkojen vastaisessa taistelussa Irakissa. Hän on yksi harvoista shiiajohtajista, joka on kyseenalaistanut Assadin aseman.

Jo viime viikolla hän tuomitsi siviileihin kohdistuneen sariini-iskun, jonka syylliseksi on epäilty Syyrian hallintoa. Hän tuomitsi myös Yhdysvaltojen vastatoimena tekemän ohjusiskun syyrialaiseen lentotukikohtaan ja vaati kaikkia ulkovaltoja vetäytymään Syyriasta.

Assadin lisäksi Sadr opasti myös Jemenin presidenttiä Abdrabuh Mansur Hadia ja Bahrainin kuningasta Hamadia jättämään tehtävänsä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme