Mainos
Mainos

Vain Bolivia vastustaa kompromissiesitystä Cancunissa

Suurin osa YK:n ilmastokokoukseen osallistuvista maista tukee Cancunissa tehtyä kompromissiesitystä, jonka tarkoituksena on saada ilmastonmuutos kuriin. Vain Bolivia vastustaa sitä.

Kokoukseen osallistuvat maat yrittävät yhä taivutella Boliviaa kompromissin taakse. Päätökset kokouksessa tehdään yksimielisesti, joten Bolivian vastustus voi vielä estää sopimukseen pääsyn.

Neuvotteluja Cancunissa on käyty yötä myöten. Puheenjohtajamaan Meksikon mukaan niissä on saavutettu "merkittävää edistystä".

Kokoukselta ei ole odotettu suurta läpimurtoja tai uutta, kansainvälistä ilmastosopimusta. Sen on toivottu kuitenkin pohjustavan tulevaa ilmastosopimusta vuonna 2012 umpeutuvan Kioton pöytäkirjan jatkoksi.

Kokouksen asiakirjaluonnoksessa ilmaston lämpeneminen halutaan rajoittaa alle kahteen asteeseen. Lisäksi ehdotetaan muun muassa, että teollisuusmaat myöntäisivät vuosittain 100 miljardia dollaria rahastoon, joka auttaisi köyhiä maita kamppailussa ilmastonmuutosta vastaan.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme