Mainos
Mainos

Vainoa paenneet rohingyat elävät pakolaisleireillä – taudit leviävät sateiden muuttaessa maan mutavelliksi

Bangladeshiin paenneet rohingyat ovat syyttäneet Myanmarin armeijaa ihmisten tappamisesta, raiskauksista ja tuhopoltoista.

Rohingya-muslimeja on syrjitty buddhalaisvaltaisessa Myanmarissa jo vuosia. Heille ei esimerkiksi myönnetä kansalaisuutta.

Rohingyat ovat paenneet Bangladeshiin jo vuosikymmeniä. Viimeisin pako alkoi Myanmarin joukkojen käynnistettyä sotilasoperaation Rakhinen osavaltiossa elokuun lopulla. Sen jälkeen yli 400  000 rohingyaa on paennut Bagladeshiin.

Pakolaisleireillä on kyhätty asumuksia pressuista, mutta pressuja ei ole riittänyt kaikille. Monsuunisateet ovat muuttaneet alueet mutavelliksi ja likainen tulvavesi levittää tauteja. Pahempaa pelätään olevan luvassa, kun ensi kuussa alkaa syklonikausi.

Bangladesh on kertonut joutuneensa kriisiin suuren pakolaismäärän vuoksi. Rohingyojen liikkumista on rajoitettu, eivätkä he poistua määritellyiltä alueilta rajaseuduilta.

YK:n mukaan Bangladeshissa on käynnissä etninen puhdistus. Ranskan presidentti Emmanuel Macron on kuvaillut tilannetta joukkotuhoksi.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme