Mainos
Mainos

Väite: Irak hävitti joukkotuhoaseita viime hetkessä

Irak saattoi tuhota kemiallisia ja biologisia aseitaan vain joitakin päiviä ennen sodan alkamista, kertoi sanomalehti New York Times maanantaina.

New York Timesin mukaan nimettömänä pysyvä irakilainen tiedemies on ilmoittanut Yhdysvaltain armeijalle, että maan viranomaiset hävittivät joukkotuhoaseita ja niihin liittyviä todisteita hieman ennen Yhdysvaltain ja Britannian hyökkäystä. Hän vakuutti osallistuneensa Irakin asekehittelyihin useiden vuosien ajan. Lähteen mukaan Irakin entisen johtajan Saddam Husseinin hallinto on toimittanut lisäksi epätavallisia aseita ja muuta asetekniikkaa Syyriaan.

Irakissa joukkotuhoaseita jäljittävät amerikkalaiset sotilaat sanoivat New York Timesille pitävänsä kyseistä tiedemiestä luotettavana, koska tämä on pystynyt antamaan näyttöä asiantuntemuksestaan. Amerikkalaisjoukot sanoivat löytäneensä mieheltä saamiensa tietojen avulla merkkejä kielletystä myrkystä, mitä pidetään tähän mennessä merkittävimpänä saavutuksensa selvitettäessä Saddamin aseohjelmia.


(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme