Mainos
Mainos

Väite kohutussa häämatkamurhassa: "Aviomies maksoi vaimonsa taposta"

Etelä-Afrikassa häämatkalla olleen ruotsalaisnaisen surmasta syytetty eteläafrikkalainen taksikusi väittää, että uhrin tuore aviomies maksoi vaimonsa taposta.

Viime kuun puolivälissä tapahtunut tragedia on saanut runsaasti huomiota kansainvälisissä tiedostusvälineissä.

28-vuotias ruotsalaisnainen oli viettämässä häämatkaa Kapkaupungissa 31-vuotiaan brittimiehensä kanssa. Pari oli avioitunut kaksi viikkoa aikaisemmin.

Tuore aviopari oli oli taksissa, kun aseistetut miehet hyökkäsivät risteysalueella sisään autoon. Hyökkääjät pakottivat taksikuskin pois autosta ja ajoivat pois brittipari mukanaan. Tuntia myöhemmin hyökkääjät vapauttivat brittimiehen vahingoittumattomana.

Ruotsalaisnainen löytyi surmattuna hylätystä taksista seuraavana päivänä. Häntä oli ammuttu niskaan.

Kapkaupungin poliisi otti myöhemmin taksikuskin kiinni, koska hänen epäiltiin osallistuneen rikokseen.

Nyt osallisuudesta surmaan ja ryöstöön epäilty eteläafrikkalainen taksikuski Zola Tongo on kertonut, että brittimies Shrien Dewani olisi maksanut vaimonsa surmasta.

Brittilehti The Sunin mukaan taksikuski väittää saaneensa reilut 2000 euroa naisen surmasta.

Taksikuskin lisäksi Etelä-Afrikan poliisi on ottanut kiinni kaksi muuta miestä epäiltyinä surmaan. Heitä kaikkia uhkaa lähes 20 vuoden vankeustuomio.

The Sunin mukaan Dewani on ollut äärimmäisen järkyttynyt syytöksistä. Hänen perhepiiriään lähellä oleva taho totesi lehdelle:

- Dewani on täysin tyrmistynyt syytöksistä. Hän menetti rakastamansa naisen kamalissa olosuhteissa. Hänen elämänsä on aivan raunioina ja nyt hän joutuu vielä keskelle vainoa ja valheita.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme