Mainos
Mainos

Väite: Venäjän ja Syyrian hallituksen kohteena siviilit – raskaita iskuja sairaaloihin

Venäjä ja Syyrian hallituksen joukot tekevät tahallaan ilmaiskuja sairaaloihin Syyriassa, väittää ihmisoikeusjärjestö Amnesty. Lisäksi Yhdysvallat ilmaisi aiemmin huolensa tiedoista, joiden mukaan Syyrian hallituksen joukot ovat tehneet iskuja siviilialueilla Syyriassa.

Jos tiedot iskuista vahvistetaan, ne rikkovat räikeästi Syyriassa voimassa olevaa tulitaukoa, Valkoisesta talosta varoitettiin. 

– Olemme huolissamme tiedoista, joiden mukaan hallituksen joukot ovat hyökänneet siviilejä vastaan tankein ja tykein, Valkoisen talon edustaja sanoi viitaten tietoihin Latakiassa tapahtuneista iskuista.

Amnestyn haastattelemien terveydenhuollon työntekijöiden mukaan Syyrian hallinto pyrkii tyhjentämään kokonaisia pikkukaupunkeja asukkaista pommittamalla sairaaloita ja muuta infrastruktuuria. Tarkoitus on helpottaa maajoukkojen etenemistä Aleppon maakunnassa.

Viimeisten kolmen kuukauden aikana tehdyissä iskuissa on kuollut ainakin kolme siviiliä ja loukkaantunut 44 ihmistä, Amnesty sanoo.

Amnestyn tutkijat haastattelivat työntekijöitä kuudesta eri siviilisairaalasta sekä useista humanitaarisista järjestöistä Turkissa ja Syyriassa.

Yhdysvaltain ulkoministeriöstä todettiin aikaisemmin keskiviikkona, että pääosin lauantaina voimaan astunut tulitauko olisi pitänyt. 

Tulitauon piirissä eivät ole äärijärjestö Isis ja al-Qaidaan kytköksissä oleva al-Nusran rintama. Yhdysvallat on jatkanut ilmaiskujaan näitä ryhmiä vastaan.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme