Mainos
Mainos

Vakaimman maan titteli Suomelle jo neljättä kertaa peräkkäin

Amerikkalainen Fund for Peace -järjestö on listannut Suomen neljättä kertaa peräkkäin maailman vakaimmaksi ja vähiten epäonnistuneeksi maaksi. 

Suomi on tällä hetkellä ainoa maa, jonka järjestö luokittelee erittäin vakaaksi. 

Suomen jälkeen toiseksi vakain valtio on Ruotsi. Seuraavilla sijoilla listauksessa ovat Tanska, Norja, Sveitsi, Uusi-Seelanti ja Luxemburg. 

Kahdentoista eri kriteerin avulla arvioitujen maiden häntäpäässä ovat Etelä-Sudan, Somalia ja Keski-Afrikan tasavalta, Kongo ja Sudan. 

Fund for Peace -järjestön vuosittainen Failed States -indeksi järjestää maailman maat paremmusjärjestykseen sen mukaan, kuinka heikkoja ja epäonnistuneita ne ovat. 

Säätiö vertailee eri maita muun muassa ihmisoikeuksien, julkisten palveluiden, varallisuuden jakautumisen, pakolaisten määrän, turvallisuuden, köyhyyden ja talouden supistumisen sekä kehityksen epätasaisuuden perusteella. 


Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot