Mainos
Mainos

Vakavasti sairas yhdysvaltalaispoika jumissa Suomessa – perheen rahat eivät riitä ambulanssilentoon

Yhdysvaltalainen uutiskanava CBS kertoo nettisivuillaan Suomessa sairaalassa olevasta yhdysvaltalaispojasta, jonka siirtäminen kotiinsa Yhdysvaltoihin on joutunut vaikeuksiin.

Pojan tilan äkillinen heikkeneminen on johtanut siihen, että paluu kotiin vaatisi ambulanssilennon. Perheen vakuutus ei kuitenkaan kata sitä. Nyt perhe yrittää joukkorahoituksen turvin tuoda lapsensa kotiin.

13-vuotias Marco Ziccardi tuli Suomeen syyskuussa suomalaisen äitinsä kanssa etsimään apua pojan harvinaiseen sairauteen. Asiasta uutiskanavalle kertonut isä, Vito Ziccardi sanoo, että New Jerseyssä lääkärit eivät olleet löytäneet syytä siihen, miksi pojan kieli turpoaa.

– Neljäntenä iltana Suomessa Marco ja hänen äitinsä olivat syömässä, kun pojan hengitys äkillisesti vaikeutui. Marco kiidätettiin suoraan sairaalaan ja hänet laitettiin hengityskoneeseen.

Myöhemmin Marcolla diagnosoitiin vakava neurologinen sairaus, joka tuhoaa hänen kävely- ja puhetaidon ja vie kyvyn niellä ja hengittää. Pojan tila on niin kriittinen, että hänen siirtäminen Suomesta Yhdysvaltoihin vaatisi hyvin varustellun ambulanssilennon. Sen hinta voi nousta jopa 180 000 euroon.

Marcon isä on nyt perustanut joukkorahoitussivuston lentokulujen kattamiseksi.

– Sitä tekee mitä tahansa oman lapsensa eteen. On tuskastuttavaa, kun en voi täyttää pojan toivetta päästä kotiin.

– Hän haluaa kotiin ja minä haluan hänet kotiin, isä sanoo.

Perhe on saanut jo lahjoituksia tuttaviltaan ja sukulaisiltaan ja jopa Marco-pojan koululta.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot