Mainos
Mainos

Väkijoukko syötti merileijonaa murusilla, mutta eläin päättikin napata laiturilta kokonaisen pikkutytön – "Kuinka typeriä ihmiset ovatkaan"

Verkossa leviävä video tytön ja merileijonan pelottavaksi äityneestä kohtaamisesta muistuttaa, että viattomaltakin näyttäviin villieläimiin tulisi suhtautua varauksella ja kunnioittavasti.

Kanadalaisen Michael Fujiwaran videopalvelu Youtubeen lataamalla videolla ystävällisen oloinen merileijona nappaa yllättäen kiinni laiturilla istuvan nuoren tytön mekosta ja vetää tämän veden alle. 

Ennen tilannetta tyttö ja joukko muita ihmisiä oli ihaillut eläintä ja heittänyt sille ruokaa. Lähellä Vancouveria sattuneesta tapauksesta kertovat muun muassa kanadalainen uutiskanava CBC News ja yhdysvaltalainen Washington Post –lehti.

Voit katsoa Fujiwaran videon alta.


Videolta voi kuulla, kuinka sivustaseuraajat huutavat kauhuissaan merileijonan tarttuessa tyttöön. Videolla näkyy myös, kuinka yksi paikalla olleista miehistä hyppää veteen pelastamaan tyttöä.

Tyttö selvisi tilanteesta säikähdyksellä, eikä häntä pelastamaankaan lähtenyt mies loukkaantunut. 

Tapausta CBC:lle kommentoinut Brittiläisen Kolumbian yliopiston johtava merinisäkästutkija Andrew Tites paheksuu eläintä laiturille katsomaan kerääntyneitä ihmisiä. Hänen mukaansa vaaralliselta tilanteelta olisi vältytty, mikäli merileijonaa ei olisi ruokittu ja sen olisi annettu olla omissa oloissaan.

– Ensimmäinen ajatukseni videosta oli se, että kuinka typeriä ihmiset ovatkaan, kun he eivät suhtaudu villieläimiin kunnioittavasti, Tites kommentoi uutiskanavalle.

– Ne eivät ole sirkuseläimiä. Niitä ei ole koulutettu toimimaan ihmisten läheisyydessä, hän lisäsi.

Titesin mukaan on todennäköistä, että merileijona kuvitteli tytön valkoisen mekon olevan ruokaa. Hänen mukaansa merileijonat eivät ole tavallisesti vaaraksi ihmiselle.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme