Mainos
Mainos

Väkivalta ajaa naiset itsepuolustuskursseille Intiassa

Pelko joukkoraiskauksista ja seksuaalisesta väkivallasta on saanut yhä useamman intialaisen naisen aloittamaan itsepuolustuslajin.  Itsepuolustuskursseilla opetellaan paitsi fyysisiä puolustautumistaitoja myös henkistä vahvuutta.

Intian Khandalassa sijaitsevasta liikuntasalista kuuluu huutoa. Salissa on käynnissä itsepuolustusleiri leiri naisille ja tytöille. Karatepukuinen, oranssin vyön oppilas Milvi Kalthe, esittelee MTV Uutisten kameralle katas-tekniikkaansa.

– Opettelen lyöntejä, potkuja ja karatea. Saan täältä enemmän voimaa ja minulle tulee parempi olo, yhdeksänvuotias Kalthe kertoo.

Yhä useampi intialainen nainen ja tyttö haluaa nyt itsepuolustuslajin pariin. Itsepuolustusta opettavan Shihan Sharif Babun mukaan nyt onkin aika.

– Jokainen nainen tässä maassa haluaa opetella puolustamaan itseään. Naiset eivät ole ainoita, joita pahoinpidellään. Myös pienet lapset kokevat häirintää ja väkivaltaa. Yritämme lisätä opetuksellamme turvallisuutta, ohjaajana toimiva Shihan Sharif Babu itsepuolustusakatemiasta kertoo.

Asenteet hieman muuttuneet

Intiassa asenteet seksuaalista väkivaltaa kohtaan muuttuivat kaksi vuotta sitten, kun miesjoukko raiskasi nuoren naisen linja-autossa. Raiskauksesta teki poikkeuksellisen se, että tapahtuma nousi julkisuuteen ja protestit täyttivät kadut.

– Liian moni nainen on jo kokenut seksuaalista väkivaltaa. Opettelen ja harjoittelen, jotta voin opettaa muita, mustan vyön Shraddra Naik kertoo.

Naik uskoo siihen, että asenteet muuttuvat, jos naiset jatkavat taisteluaan.

– Meidän täytyy huutaa. Jos emme huuda, väkivalta jatkuu. Korottamalla ääntämme saamme tämän vielä joskus loppumaan, Naik sanoo ja jatkaa harjoituksiaan.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme