Mainos
Mainos

Fergusonissa kaaos päällä: Poliisia ammuttu, taloja tulessa, poikkeustila julistettu

Missourissa Yhdysvalloissa mellakoidaan rajusti. Mellakat alkoivat, kun valamiehistö päätti, ettei mustan nuorukaisen elokuussa Fergusonissa ampunut valkoinen poliisi saa syytettä.

Fergusonissa on poltettu useita autoja ja ainakin tusinan verran rakennuksia on tulessa. Kaupungista on kuultu konetuliaseiden ääniä, ja alueelle on julistettu väliaikainen lentokielto. Uutistoimistolähteiden mukaan poliisia on ammuttu, mutta tapauksen ei uskota liittyvän itse protesteihin. 

Ainakin 29 ihmistä on pidätetty, mikä on eniten Fergusonissa sitten viime elokuun protestien. 

St. Louisin piirikunnan poliisipäällikkö Jon Belmar sanoi Reutersin mukaan, että hän on kuullut ainakin 150 laukausta. Vakavia loukkaantumisia ei kuitenkaan ole raportoitu. 

Missourin kuvernööri on jo aikaisemmin kutsunut paikalle kansalliskaartin ja julistanut poikkeustilan. Myös liittovaltion poliisi FBI on lähettänyt paikalle lisää väkeä.  

Presidentti Barack Obama sekä ammutun Michael Brownin perhe vetosivat päätöksen jälkeen turhaan ihmisiin, jotta väkivallalta vältyttäisiin.  

– Olemme erittäin pettyneitä, koska lapsemme tappaja ei joudu vastaamaan teoistaan. Ymmärrämme, että moni jakaa tuskamme, mutta pyydämme suuntaamaan turhautumisen tavalla, joka muuttaa asioita myönteisesti. Ei ole oikein vastata väkivaltaan väkivallalla, Brownin perhe sanoi tiedotteessaan.  

– Michael Brownin perhe on menettänyt enemmän kuin kukaan. Kunnioittakaa heidän toivettaan, presidentti aneli.  

Valkoihoinen poliisi Darren Wilson sanoi aiemmin, että surmattu 18-vuotias yritti riistää hänen aseensa. Silminnäkijöiden mukaan surmatulla Michael Brownilla oli kädet ylhäällä antautumisen merkiksi, kun hänet ammuttiin. Wilson ampui Brownia ainakin kuudesti.  

Brownin ampuminen on herättänyt Yhdysvalloissa voimakkaan keskustelun poliisien kovista otteista ja suhtautumisesta mustaihoisiin.  


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme