Mainos
Mainos

Vakoilujupakka on muisto vain – Obama ja Merkel vannovat ystävyyttä

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama ja Saksan liittokansleri ovat jättäneet taannoisen vakoilukiistan taakseen. Kumpikin johtaja on vannonut ystävyyttä maidensa välillä: Obaman mukaan Saksa ja Yhdysvallat ovat "erottamattomia liittolaisia", Merkelin mielestä keskeisiä kumppaneita.  

Obaman mukaan tänään alkaneen G7-kokouksen teemoja ovat maailmantalous, kauppakumppanuudet, väkivaltaisten ääriryhmien uhat ja ilmastonmuutos.

Lisäksi johtavien teollisuusmaiden johtajat keskustelevat Venäjän vihamielisten toimien torjunnasta Ukrainasta.  

Myös Britannian pääministeri David Cameron haluaa Euroopan säilyttävän yhtenäisyytensä Venäjä-pakotteiden edessä niiden hankaluudesta huolimatta. Pääministeri toivoo G7-ryhmän lähettävän Moskovaan tiukan viestin siitä, etteivät talousvaikutukset estä maita puuttumasta tiukasti Venäjän toimiin.  

Kaksipäiväiseen G7-kokoukseen osallistuvat Yhdysvallat, Kanada, Britannia, Saksa, Ranska, Italia ja Japani. Kokous järjestetään Saksassa.  

Kokouksen alkua häiritsivät mielenosoittajat, jotka tukkivat kokoukseen matkalla olleiden tien. Tiellä istuvien mielenosoittajien vuoksi matkustajien oli kuljettava matkan viimeinen osuus helikopterilla.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme