Mainos
Mainos

Vakoilusatelliitti tuhoutui lähdössä

Amerikkalainen Titan-raketti tuhoutui tänään vain muutamia kymmeniä sekunteja sen jälkeen kun raketti oli laukaistu Cape Canaveralista Floridasta. Raketti oli viemässä maata kiertävälle radalle huippusalaista vakoilusatelliittia.

Titan 4 on Yhdysvaltojen ilmavoimien suurin ja voimakastehoisin raketti. Tämä oli asiantuntijoiden mukaan ensi kerta, kun Titanin laukaisu on epäonnistunut. Raketin jäännökset syöksyivät mereen. Viranomaiset kertoivat, ettei kukaan ollut saanut vammoja raketin räjähdyksessä tai mereensyöksyssä.

Virallisesti ilmoitettiin, että raketti oli viemässä avaruuteen Yhdysvaltain kansallisen tiedusteluviraston (NRO) satelliittia. Tiedusteluasiantuntijat uskovat, että kyse oli salakuuntelusatelliitista, jonka avulla aiottiin seurata viestiliikennettä mm. Lähi-idässä, Intiassa, Pakistanissa ja Kiinassa.

Raketin ja vakoilusatelliitin yhteishinta on noin miljardi dollaria eli lähes 5,5 miljardia markkaa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme