Mainos
Mainos

Vakoilusyytökset kiristävät Etelä-Korean ja Venäjän välejä

Etelä-Korea ja Venäjä ovat joutuneet napit vastakkain Venäjän esittämien vakoilusyytösten vuoksi. Venäläiset syyttivät eilen eteläkorealaista diplomaattia vakoilusta ja sanoivat karkottavansa tämän Moskovasta.

Etelä-Korea puolestaan ilmoitti olevansa pahoillaan siitä, että Venäjä on ryhtynyt toimiin diplomaattia vastaan ilmoittamatta asiasta Etelä-Korealle. Venäjän turvallisuuspalvelu FSB kertoi eilen pidättäneensä eteläkorealaisen diplomaatin Cho Sung Woon vakoilun vuoksi. Venäjän ulkoministeriön mukaan diplomaattia on kehotettu poistumaan Venäjältä kolmen päivän sisällä. Diplomaatin venäläistä tietolähdettä syytetään maanpetoksesta.

Etelä-Korean radio kertoi tänään, että maa saattaa ryhtyä tarvittaviin vastatoimiin, mikäli venäläisten toiminta todetaan epäoikeudenmukaiseksi. Etelä-Korean hallituksen edustajan mukaan maa saattaa karkottaa yhden tai useamman venäläisen diplomaatin. Venäjä ja Etelä-Korea normalisoivat suhteensa vuonna 1990 eikä maiden välillä ole tätä ennen ollut vastaavanlaisia kiistoja.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme