Mainos
Mainos

Vakoilutuomion saanut amerikkalaiskaksikko vapautui Iranissa

Iran vapautti keskiviikkona kaksi vakoilijoina tuomittua amerikkalaismiestä, jotka ehtivät olla vankina yli kaksi vuotta. Miehet vapautuivat, kun Oman maksoi kummastakin noin 300 000 euron takuut.

Iran pidätti Josh Fattalin ja Shane Bauerin heinäkuussa 2009 Iranin ja Irakin välisellä rajaseudulla. Miehet sanoivat olleensa vaeltamassa Pohjois-Irakissa ja harhautuneensa Iraniin. Iran piti miehiä vakoilijoina, ja heidät tuomittiin viime kuussa kahdeksaksi vuodeksi vankeuteen.

Miesten vapauttamista olivat uutistoimisto Irnan mukaan todistamassa Sveitsin suurlähettiläs ja omanilainen valtuuskunta. Yhdysvalloilla ei ole diplomaattisuhteita Iraniin, joten Sveitsi on hoitanut tapausta sen puolesta.

Miesten asianajaja kertoi illalla, että he olivat lentokentällä odottamassa lentoa pois Iranista. Matkan oli määrä suuntautua aluksi Omaniin.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme