Mainos
Mainos

Valaanpyyntikielto ehdoksi Islannin EU-jäsenyydelle

Euroopan parlamentti pani Islannin tänään valitsemaan EU-jäsenyyden ja valaanpyynnin välillä. Parlamentin mukaan Islannin tulee lopettaa valaanpyynti, mikäli maa haluaa mukaan unioniin.

Islanti pitää valaanpyyntiä osana maan kulttuuriperintöä. EU puolestaan tukee kansainvälisen valaanpyyntikomission päätöstä, joka kieltää valaanpyynnin. Islanti on rikkonut määräystä jo pitkään.

EU hyväksyi myös, että viralliset liittymisneuvottelut voidaan aloittaa heinäkuun 17. päivänä. Islanti haki jäsenyyttä viime vuonna pikamenettelyllä sen jälkeen, kun maailmanlaajuinen talouskriisi melkein kaatoi saarivaltion talouden.

Islantilaiset ovat kuitenkin alkaneet suhtautua nihkeästi jäsenyyteen. Saarelaiset pelkäävät EU:n vaikeuttavan maan kalataloutta. Islanti maksaa kalastajille tukia, mutta on onnistunut myös säilyttämään kalakannat vahvoina.

(MTV3 - STT - DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme