Mainos
Mainos

Valaanpyyntikielto taas uhattuna

Ennakkotietojen mukaan valaanpyyntiä kannattavat maat ovat saaneet taakseen Kansainvälisen valaanpyynttikomission enemmistön.

Jo kaksikymmentä vuotta vanha kaupallisen valaanpyynnin kielto on jälleen kerran uhattuna Kansainvälisen valaanpyyntikomission IWC:n kokouksen alla.

Valaanpyyntiä kannattavat maat Japanin johdolla ovat ennakkotietojen mukaan saaneet taakseen komission enemmistön, jonka turvin ne voisivat heikentää kieltoa. Kiellon täydelliseen kumoamiseen tarvittaisiin kuitenkin kolmen neljäsosan tuki, mitä ei ole luvassa.

Valaanpyyntikomissioon ovat IWC:n vuosikokouksen edellä liittyneet mm. Guatemala, Marshall-saaret ja Kambodza, joiden uskotaan saavan Japanilta tukevia taloudellisia avustuksia vastineeksi tuestaan. Toisaalta myös valaanpyynnin vastustajat, näkyvimmin Australia ja Uusi-Seelanti, ovat haalineet liittolaisia.

Tuttuun tapaan riitaisaksi ennustettu komission vuosikokous alkaa perjantaina St. Kitts ja Nevisillä.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme