Mainos
Mainos

Valaansuojelijat tekivät rikosilmoituksen japanilaislaivasta

Valaidensuojelujärjestö Sea Shepherd on tehnyt rikosilmoituksen japanilaisen valaanpyyntialuksen kapteenista ja miehistöstä. Syynä on alkuviikolla sattunut turma Eteläisellä jäämerellä, jossa japanilaisalus Shonan Maru 2 ja järjestön trimaraani Ady Gil törmäsivät.

Törmäyksessä yksi järjestön edustaja loukkaantui lievästi, Ady Gil sai pahoja vaurioita ja upposi. Osapuolet ovat syytelleet toisiaan tapauksesta.

- Olemme jättäneet merirosvousta koskevan rikosilmoituksen Hollannin syyttäjäviranomaisille. Törmäys oli niin äärimmäinen teko, että jos emme ryhdy toimiin heti, luvassa voi olla vielä pahempaa, sanoo Sea Shepherdin lainopillinen edustaja Liesbeth Zegveld.

Kanne päätettiin nostaa Hollannissa, koska järjestön lippulaiva on rekisteröity siellä ja koska yksi Ady Gilin miehistöstä oli hollantilainen.

- Haluamme että Shonan Maru 2:n miehistö joutuu vankilaan. Nostamme myöhemmin vielä siviilikanteen taloudellisten tappioiden korvaamiseksi, Zegveld kertoo.

(MTV3 - STT - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme