Mainos
Mainos

Valikoivat hakkuut arvioitua suurempi uhka sademetsille

Esimerkiksi Brasiliasta on löydetty tuhoutunutta sademetsää kaksi kertaa aiemmin arvioitua enemmän.

Valikoivat hakkuut ovat laajoille sademetsille paljon suurempi uhka kuin aiemmin on uskottu. Tuoreen tutkimuksen mukaan esimerkiksi Brasiliassa on tuhoutunutta tai pahasti vahingoittunutta sademetsää kaksi kertaa aiemmin arvioitua enemmän.

Amerikkalaiset ja brasilialaiset tutkijat päättyivät tulokseen käyttämällä korkearesoluutioisia satelliittikuvia, joista saadaan uutta tietoa metsähakkuista. Tieto auttaa arvioimaan valikoivia hakkuita, joissa kaadetaan vain kaupallisesti merkittäviä puita.

- Metsä näyttää reikäjuustolta, sanoo Science-lehdessä julkaistun tutkimusraportin kirjoittamiseen osallistunut Michael Keller.

- Odotimme näkevämme suuria hakkuualueita. Mutta hakkuiden määrä on paljon ennakoitua dramaattisempi.

Tuhojen laajuutta on päästy havainnoimaan aiempaa tehokkaammin, koska uusissa satelliittikuvissa voidaan tarkastella metsän eri kerrostumia. Aiemmin satelliittien avulla havaittiin vain täysin paljaat alueet.

(MTV3-STT-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme