Mainos
Mainos

Välimerellä pelastettiin 2400 ihmistä, 14 löytyi kuolleena

Välimerellä pelastettiin eilen noin 2400 Eurooppaan pyrkinyttä ihmistä, kertoo Italian rannikkovartiosto. Lisäksi ainakin 14 ihmistä löydettiin kuolleena.  

Viranomaiset kertoivat aiemmin, että operaatiossa pelastettiin yli 1000 ihmistä. Pelastustyöntekijöiden mukaan illan pimetessä paikalle oli kuitenkin ilmestynyt lisää veneitä, jotka kuljettivat Eurooppaan pyrkiviä ihmisiä.  

Pelastustyöntekijät kuvailivat olosuhteita toivottomiksi, sillä pelastukseen käytetyissä veneissä oli vain rajallisesti tilaa.  

Viranomaisten mukaan pelastettavat olivat pääasiassa Saharan eteläpuolisesta Afrikasta. Eurooppaan pyrkivien määrä on nyt lisääntynyt, sillä monet haluavat saavuttaa Euroopan ennen talvea, jolloin olosuhteet Välimerellä muuttuvat entistä vaarallisimmiksi.  

Vasta torstaina Libyan edustalta pelastettiin noin 1400 ihmistä.  


Italian rannikkovartiosto on pelastanut tuhansia ja tuhansia ihmisiä merestä. Pelastusoperaatioiden joukkoon mahtuu myös hieman erikoisempi tapaus.


Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot