Mainos
Mainos

Välimeren yli lokakuussa liki yhtä monta pakolaista kuin koko viime vuonna

Välimeren ylitti lokakuun aikana yli 218 000 ihmistä, kertoo YK:n pakolaisjärjestö UNCHR. Määrä on lähes yhtä paljon, kuin viime vuonna yhteensä, jolloin Välimeren ylitti arviolta 219 000 ihmistä.

YK:n mukaan lokakuussa Välimeren ylittäneiden siirtolaisten ja pakolaisten määrä on myös enemmän kuin yhtenäkään yksittäisenä kuukautena aikaisemmin. Syyskuussa Välimeren ylitti reilut 172 000 ihmistä.

UNHCR arvioi viime viikolla, että Välimereltä on tullut Eurooppaan tänä vuonna jo yli 700 000 pakolaista. Pakolaisista yli puolet on Syyriasta. Afganistanilaisia heistä on vajaa viidennes ja kuusi prosenttia on Irakista.

Pakolaisista suurin osa, yli 550 000, on saapunut Eurooppaan Kreikan rannikon kautta. Seuraavaksi eniten, 140 000, on saapunut Italiaan. YK:n pakolaisjärjestön mukaan saapuneista joka viides on lapsi.

Järjestön mukaan Eurooppaa koettelee suurin pakolaiskriisi sitten toisen maailmansodan. Vaarallisilla venematkoilla Välimeren ylitse on pakolaisjärjestön mukaan joko kuollut tai kadonnut yli 3000 ihmistä.   

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme