Mainos
Mainos

Valko-Venäjä aikoo rakentaa ydinvoimalan

Ydinvoimalan tarkkaa rakennuspaikkaa ei vielä ole päätetty. Laitoksen on tarkoitus olla valmis viimeistään kahdeksan vuoden kuluttua.

Valko-Venäjä aikoo aloittaa ydinvoimalan rakentamisen ensi vuonna, jotta maa voi vahvistaa riippumattomuuttaan energiatoimituksista. Asiasta kertoi presidentti Aleksandr Lukashenko.

- Kansallisen turvallisuutemme takaamiseksi ei oman ydinenergian tuottamiselle ole toista vaihtoehtoa, hän sanoi valkovenäläisten tiedotusvälineiden mukaan.

Lukashenko on jo pitkään puhunut energialähteiden monipuolistamisesta. Valko-Venäjällä ei ole käytännössä omia energiavaroja, ja se on joutunut napit vastakkain perinteisen liittolaisensa Venäjän kanssa.

Voimalan rakennuspaikkaa ei ole vielä päätetty. Rakennustöiden arvioidaan kestävän neljästä kahdeksaan vuotta, ja ne on tarkoitus rahoittaa ulkomaisella lainarahalla.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme