Mainos
Mainos

Valko-Venäjä rakentaa ydinvoimalaa kivenheiton päähän Vilnasta

Valko-Venäjän suunnittelema ydinvoimala on synnyttänyt ison riidan Baltiassa. Liettua vastustaa ankarasti voimalaa, joka nousisi vain 50 kilometrin päähän sen pääkaupungista Vilnasta.

Huolissaan on myös STT:n haastattelema valkovenäläinen ympäristöjärjestö Ekodom. Se muistuttaa, että Tshernobylin ydinturman jäljiltä myös Valko-Venäjällä on yhä suuria saastuneita maa-alueita. Maan ensimmäistä voimalahanketta he pitävät yksinkertaisesti vaarallisena.

Itsevaltaisesti hallitussa maassa ei kritiikkiä kuitenkaan saa esittää.

– Paikallisilla radio- tai tv-kanavilla ei voi esittää kritiikkiä. Ihmiset eivät kerta kaikkiaan saa kielteisiä mielipiteitä esiin mitään väylää pitkin, kertoo Ekodom-järjestön edustaja Grigori Fjodorov.

Valko-Venäjä sopi voimalan toimittamisesta Venäjän kanssa viime vuonna. Voimalan on tarkoitus valmistua vuoteen 2020 mennessä. Valko-Venäjän virallisen kannan mukaan voimala vähentäisi maan riippuvuutta venäläisestä energiasta.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme