Mainos
Mainos

Valko-Venäjän korkein oikeus torjui opposition vetoomuksen

Valko-Venäjän korkeimman oikeuden mukaan ooposition vetoomuksista ei löydy tarpeeksi perusteita oikeusjutun aloittamiseen. Oppositio on vaatinut tutkimuksia siitä, miksi vaaliviranomaiset eivät ole suostuneet mitätöimään vaalien tulosta.

Valko-Venäjän korkein oikeus on torjunut opposition presidentinvaaleista esittämän vetoomuksen, kertoo maan televisio. Oppositio oli pyytänyt korkeinta oikeutta aloittamaan tutkimukset siitä, etteivät vaaliviranomaiset ole suostuneet mitätöimään vaalien tulosta.

Vaaleista olivat valittaneet oppositiojohtajat Aleksandr Milinkevitsh ja Aleksandr Kozulin. Korkeimman oikeuden edustajien mukaan vetoomuksista ei löydy tarpeeksi perusteita oikeusjutun aloittamiseen.

Virallisten tulosten mukaan presidentti Aleksandr Lukashenko voitti 19. maaliskuuta pidetyt vaalit. Hän sai 83 prosenttia äänistä.

Lukashenkon on määrä vannoa virkavalansa lauantaina. Opposition lisäksi myös EU ja Yhdysvallat ovat tuominneet vaalit epärehellisiksi.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme