Mainos
Mainos

Valkoinen maanviljelijä surmattiin Zimbabwessa

Valkoinen maanviljelijä löydettiin tänään ammuttuna maatilaltaan lähellä Zimbabwen pääkaupunkia Hararea, maanviljelijöiden järjestön edustajat kertoivat.

Terry Ford ilmeisesti surmattiin, kun hän yritti paeta presidentti Robert Mugaben hallituspuolueen kannattajia, jotka olivat vallanneet hänen tilansa. Fordin tila oli määrätty takavarikoitavaksi ja jaettavaksi köyhille mustille osana Mugaben maareformipolitiikkaa.

Ford oli tiettävästi aiemmin pyytänyt poliisin ja naapuriensa apua, kun maatilalle leiriytyneet mustat aikoivat Fordin mukaan hyökätä hänen kimppuunsa. Kaikkiaan kymmenen valkoista maanviljelijää on surmattu kaksi vuotta kestäneen maanjako-ohjelman aikana.

Samoin tänään Nigerian ja Etelä-Afrikan presidentit Olusegun Obansajo ja Thabo Mbeki saapuivat Zimbabween. Asiantuntijoiden mukaan he yrittävät todennäköisesti taivutella Mugabea muodostamaan hallituksen yhdessä viime viikon kiistellyt presidentinvaalit hävinneen oppositiopuolueen MDC:n kanssa.

(MTV3-STT-Reuters-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme