Mainos
Mainos

Valkoinen talo: Olisimme voittaneet oikeusjutun vanhastakin maahantulokiellosta

Valkoinen talo korostaa uskovansa edelleen, että se olisi voinut voittaa oikeustaistelun presidentti Donald Trumpin tammikuussa asettamasta maahantulokiellosta.  

Presidentti asetti tänään uuden maahantulokiellon, joka kumoaa ja korvaa aiemman. Käytännössä tämä tarkoittaa, ettei taistelu vanhan kiellon puolesta oikeudessa jatku.  

– Pidämme edelleen kiinni siitä, että alkuperäinen maahantulokielto oli laillinen ja että olisimme voittaneet oikeudessa, Valkoisen talon tiedottaja Sean Spicer sanoi PBC:n suorana lähettämässä lehdistötilaisuudessa.  

Spicerin mukaan uuteen kieltoon päädyttiin siksi, että oikeusprosessi olisi kestänyt kauan, ja presidentti halusi nopeita toimia kansallisen turvallisuuden edistämiseksi.  

ABC kertoi aiemmin nimettömään lähteeseen nojaten, että Trump ei olisi halunnut kumota tammikuussa asettamaansa ensimmäistä maahantulokieltoa. Hän olisi mieluummin antanut alkuperäistä kieltoa täydentävän asetuksen ja jatkanut oikeustaistelua alkuperäisen kiellon puolesta.   

Kun valitustuomioistuin helmikuussa piti voimassa alemman oikeusistuimen päätöksen alkuperäisen maahantulokiellon jäädyttämisestä, Trump kirjoitti Twitterissä suurin kirjaimin "oikeudessa tavataan."  

Lähteen mukaan Trump kuitenkin taipui lakiasiantuntijoidensa näkemykseen, että olisi parempi asettaa kokonaan uusi kielto, joka korvaisi ja kumoaisi aiemman.  

Kieltolistalle kenties myöhemmin lisää maita

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trumpin maanantaina asettama maahantulokielto saattaa jatkua kauemminkin kuin 90 päivää ja laajentua koskemaan muitakin maita kuin niitä kuutta, jotka nyt ovat kieltolistalla.  

Valkoisen talon tiedottaja Sean Spicer sanoi, että asiaa tarkastellaan uudelleen, kun kun 90 päivää on kulunut. Tuolloin kieltolistalle saatetaan lisätä uusia maita tai osa nykyisistä saatetaan ottaa listalta pois. Hänen mukaansa on mahdollista, että joidenkin maiden osalta kieltoa jatketaan ennalta määräämättömäksi ajaksi.  

Presidentti asetti maanantaina 90 päivää koskevan maahantulokiellon, joka koskee Iranin, Jemenin, Libyan, Somalian, Sudanin ja Syyrian kansalaisia. Kielto ei koske ihmisiä, joilla on pysyvä oleskelulupa tai voimassa oleva viisumi Yhdysvaltoihin.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme