Mainos
Mainos

Valkoinen talo: Rice suostuu julkiseen kuulemiseen

Presidentin neuvonantaja Condoleezza Rice antaa komissiolle lausunnon turvatoimista ennen WTC:n terrori-iskuja.

Presidentin turvallisuuspoliittinen neuvonantaja Condoleezza Rice tulee kongressin tutkimuskomission kuultavaksi, kertoo Valkoinen talo. Rice on aiemmin kieltäytynyt saapumasta komission kuultavaksi tutkimuksissa, joissa selvitellään turvatoimien puutteita ennen vuoden 2001 syyskuun 11. päivää.

Valkoisen talon lainopillinen neuvonantaja Alberto Gonzalez on lähettänyt komissiolle kirjeen, jossa kerrottiin Ricen kannan muuttumisesta. Kirjeen mukaan myös presidentti George W. Bush ja varapresidentti Dick Cheney voivat saapua komission kuultavaksi ei-julkiseen istuntoon.

Rice on valmis valaehtoiseen julkiseen kuulemiseen. Gonzalezin kirjeessä tähdennetään, että ehtona Ricen, Bushin ja Cheneyn tulolle on, että kuulemisia ei käytetä ennakkotapauksena, jolla perusteltaisiin muita samanlaisia.

Valkoinen talo ja Rice olivat aiemmin perustelleet kieltäytymistä sillä, että presidentin turvallisuuspoliittiset neuvonantajat eivät aiemminkaan ole olleet kongressin kuultavina. 10-henkinen tutkimuskomissio oli yksimielisesti suosittanut, että Rice tulisi kuultavaksi.

Paine Ricea kohtaan on kasvanut sen jälkeen, kun Valkoisen talon entinen turvallisuusneuvonantaja Richard Clarke on kertonut, että Bush ja hänen neuvonantajansa eivät kiinnittäneet riittävästi huomiota al-Qaidan uhkaan ennen syyskuun 11. päivän terrori-iskuja New Yorkissa ja Washingtonissa.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme