Mainos
Mainos

Valkoinen talo: Trump ei aio erottaa vaalikampanjaansa tutkivaa Muelleria

Yhdysvalloissa Valkoisen talon tiedottaja Sarah Huckabee Sanders vakuuttaa, ettei presidentti Donald Trumpilla ole minkäänlaista aikomusta erottaa vaalikampanjansa Venäjä-kytkösten tutkintaa johtavaa Robert Muelleria.

Sanders vakuuttaa, ettei Trumpin entisen kampanjapäällikön Paul Manafortin ja kampanjassa tämän kanssa toimineen Rick Gatesin tänään saamilla syytteillä ole mitään tekemistä Valkoisen talon kanssa.

Syytteet liittyvät Ukrainan valtion puolesta lobbaamiseen sekä lobbaamisen ja siitä saatujen tulojen salailuun Yhdysvaltojen viranomaisilta. Epäillyt rikokset tapahtuivat ennen kuin Manafort ja Gates työskentelivät Trumpin vaalikampanjassa.

Kumpikin kiisti syyllistyneensä syytteessä lueteltuihin rikoksiin.

Vaalikampanjan aikaisten Venäjä-kytköstensä salailusta syytteen saanut ja syyllisyytensä myöntänyt George Papadopoulos oli Sandersin mukaan kampanjassa hyvin vähäisessä roolissa. Sanders painotti, että Papadopoulos oli vapaaehtoistyöntekijä komiteassa, joka kokoontui ainoastaan kerran.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme