Mainos
Mainos

Valkoiseen taloon pilasoiton tehnyt sai puoli vuotta ehdollista

Viime toukokuussa pommiuhkauksen Valkoiseen taloon tehnyt brittinuorukainen on tuomittu teostaan puolen vuoden ehdolliseen vankeuteen.

Nyt 19-vuotias nuori mies soitti viinanhuuruisen grillausillan hupinumerona Valkoisen talon puhelinvaihteeseen ja väitti, että Madison Square Garden -areenalla New Yorkissa on pommi.

Valkoinen talo jäljitti soiton Britanniaan. Pian kävi ilmi, että puhelu oli tehty pilailutarkoituksessa, joten areenaa ei evakuoitu.

Puhelun tehnyt Thomas Hutchinson otettiin tuolloin kiinni Yhdysvaltain tiedustelupalvelun, liittovaltion poliisin FBI:n, New Yorkin poliisin ja Britannian terrorismiyksikön yhteistyöllä.

Hutchinson kiisti aluksi syyllisyytensä, mutta tunnusti pilasoiton poliisin kuulustellessa häntä. Hänelle tuomittiin ehdollisen vankeuden lisäksi 250 tuntia yhdyskuntapalvelua.

Nuorukaisen temppua on kuvailtu brittilehdistössä henkeäsalpaavan tyhmäksi.

- Yhden minuutin ajattelemattomuudesta, hulluudesta ja yhdestä pilasoitosta voi koitua vakavat seuraukset, tuomari sanoi lehdistölle.

(MTV3 - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme