Mainos
Mainos

Valkoisen talon tiedottaja: Trumpin jakamien videoiden aitous ei olennainen kysymys

Valkoisen talon tiedottaja Sarah Sanders puolustaa Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin Twitter-tilillä jaettuja muslimivastaisia videoita, mutta ei osaa sanoa, ovatko videot aitoja, kertoo The Washington Post.

– Oli se aito video tai ei, uhka on aito, Sanders totesi.

Hänen mukaansa toimittajat ”keskittyvät väärään asiaan” tiedustellessaan videoiden aitoutta.

Sandersin mukaan Trump haluaa edistää vahvoja rajoja ja vahvaa kansallista turvallisuutta. Hänen mukaansa juuri näihin kysymyksiin videot liittyvät.

Videot julkaisi alun perin äärioikeistolaisen Britain First -liikkeen vapapuheenjohtaja Jayda Fransen. Videoilla kuvataan pahoinpitelyitä, ja otsikossa väitetään tekijöiksi muslimeja. Trump ei kommentoinut jaossaan videoita.

Tässä kuussa liittovaltojen vetoomustuomioistuin hyväksyi osan Trumpin uudesta maahantulokiellosta. Maahantulokieltoa voi soveltaa Pohjois-Korean ja Venezuelan lisäksi muslimienemmistöisistä Iranista, Syyriasta, Libyasta, Jemenistä, Somaliasta ja Tšadista saapuviin henkilöihin, jos näillä ei ole opiskelupaikan tai sukulaissuhteiden kaltaisia riittäviä siteitä Yhdysvaltoihin.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme