Mainos
Mainos

Valkoisen talon viestintäjohtaja haukkui kollegaansa skitsofreenikoksi – pyrkii nyt siistimään kielenkäyttöön: "Käytän joskus värikästä kieltä"

Yhdysvalloissa Valkoisen talon viestintäjohtaja Anthony Scaramucci on haukkunut törkein ilmaisuin kollegoitaan New Yorker -lehden toimittajan kanssa käymänsä keskustelun aikana.

Tuore viestintäjohtaja haukkui keskustelun aikana presidentti Donald Trumpin päästrategi Steve Bannonia ja Valkoisen talon henkilöstöpäällikkö Reince Priebusia.

Keskustelun aikana Scaramucci kutsui kirosanan saattelemana Priebusia paranoidiseksi skitsofreenikoksi.

Bannonista puhuttaessa Scaramucci puolestaan teki selväksi, että uskoo Bannonin palvelevan Valkoisessa talossa ainoastaan omia etujaan.

Myös Bannonia koskevan kommenttinsa Scaramucci esitti törkeällä ilmaisulla höystettynä.

– He yrittävät vastustaa minua, mutta se ei tule onnistumaan, Scaramucci sanoi lisäten, että Priebus eroaa pian.

"Käytän joskus värikästä kieltä"

Tuore viestintäjohtaja ei ole pyytänyt anteeksi kommenttejaan, mutta sanoi yrittävänsä siistiä tapaansa puhua.

– Käytän joskus värikästä kieltä. Aion pidättäytyä tästä, mutta en anna periksi tulisessa taistelussani presidentti Trumpin agendan suhteen, Scaramucci kirjoitti Twitterissä.

Valkoisen talon tiedottaja Sarah Huckabee Sanders kommentoi asiaa sanomalla, ettei hän usko Scaramuccin enää käyttävän värikästä kieltä uudestaan. 

Scaramucci on myös ilmeisesti loukkaantunut New Yorkerin toimittajalle. 

Viimeisimmissä viestissään hän kirjoittaa, että teki virheen luottaessaan toimittajaan. 

Scaramuccin nähtiin syyttävän Priebusia vuodosta

New Yorkerin toimittajan kanssa käymänsä keskustelun lisäksi myös Scaramuccin tviitit keräsivät torstaina huomiota.

Hänen nähtiin tviitissään syyttävän Priebusia tietojen vuotamisesta medialle.

Asiasta muun muassa uutisoivan NBC Newsin mukaan rähinä sai alkunsa, kun Politico-verkkolehti julkaisi Scaramuccin varallisuutta koskevia tietoja.

Tämän jälkeen Scaramuccin nähtiin Twitterissä syyttävän tietojen vuotamisesta Priebusia, sillä hän oli merkannut tämän asiaa käsittelevään tviittinsä. Scaramucci poisti myöhemmin tviitin.

Sen jälkeen, kun ensimmäinen asiaa käsitellyt tviitti nostettiin esille mediassa, Scaramucci julkaisi uuden asiaa koskevan tviitin, jossa hän sanoi, että ensimmäistä tviittiä oli tulkittu väärin.

Politicon mukaan sen haltuunsa saamat tiedot ovat pyydettävissä viranomaisilta, eikä niitä ole vuodettu.

Priebus on ilmaissut tukensa Scaramuccille sen jälkeen, kun tämän nimityksestä kerrottiin. CNN on kuitenkin aiemmin uutisoinut lähdetietojensa perusteella, että sekä Priebus että Bannon olivat tiukasti vastustaneet Scaramuccin nimitystä viestintäjohtajaksi.

Washington Post on puolestaan raportoinut, että Priebus olisi aiemmin estänyt Scaramuccin nimittämisen useisiin korkeisiin Valkoisen talon virkoihin. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme