Mainos
Mainos

Valkokankaalta tuttu jättiryöstö oikeudessa: 80-vuotiasta gangsteriepäiltyä uhkaa elinkautinen

Yhdysvalloissa on alkanut oikeudenkäynti vuoden 1978 New Yorkin lentokenttäryöstöstä.

Syytettynä ryöstöön osallistumisesta on 80-vuotias Vincent Asaro.

Asaron epäillään kuuluneen pahamaineiseen Bonannon mafiaperheeseen. Häntä syytetään ryöstöön osallistumisen lisäksi murhasta sekä 45 vuotta jatkuneesta väkivallasta ja kiristyksestä.

Häntä uhkaa elinikäinen vankeusrangaistus. Asaro on ilmoittanut olevansa syytön.

Joulukuussa vuonna 1978 aseistetut gangsterit tunkeutuivat Lufthansa-lentoyhtiön holviin JFK:n lentokentällä ja ryöstivät nykyrahassa noin 20 miljoonan dollarin edestä rahaa ja jalokiviä.

Ryöstösaalis on yksi Yhdysvaltain historian kaikkien aikojen suurimmista.

Asaroa vastaan todistamassa on Bonannon perheen entinen kakkosmies Salvatore Vitale, joka on tuomittu 11 murhasta ja on nyt todistajansuojeluohjelmassa. Hän on viettänyt yli vuosikymmenen todistaen entisiä rikoskumppaneitaan vastaan.

Vitale luonnehti syytettyä pahaluonteiseksi raivopääksi, joka luovutti ryöstön jälkeen laukullisen koruja rikollisperheen johtajalle.

Lentokenttäryöstöstä tuli kuuluisa paitsi suuren saaliin takia, myös siksi että ryöstön oletettu pääideoija James Burke murhasi jälkeenpäin useita ryöstökoplan jäseniä, koska pelkäsi heidän paljastavan hänet poliisille.

Martin Scorsese käsitteli Bonannon mafiaperhettä ja New Yorkin lentokenttäryöstöä vuoden 1990 elokuvassaan Mafiaveljet.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme