Mainos
Mainos

Vallankaappausyritys ei näy vielä lomakohteissa – "Olemme hyvin huolissamme"

Turkin lomakohteissa ei ainakaan toistaiseksi näy merkkejä Turkin sotilasvallankaappausyrityksestä, kertovat paikalla olevat suomalaiset.

Marmariksessa oleva Seppo Kanerva kertoo, ettei suositussa satamakaupungissa näy toistaiseksi merkkejä levottomuudesta. Hänen mukaansa myöskään paniikkia ei ole syntynyt.

Katso myös MTV uutisten erikoslähetys Turkin tilanteesta:


– Ihmiset istuvat normaaliin tapaan ravintoloissa ja turistit kävelevät ulkona. Ulkonaliikkumiskielto on ilmeisesti voimassa, mutta ei se täällä näy mitenkään. Kukaan täällä päin ei ole myöskään kehottanut turisteja menemään sisätiloihin, Kanerva kertoo.

Hänen mukaansa internet-yhteydessä oli ongelmia noin tunti sitten, mutta toistaiseksi sosiaalinen media on vielä toiminut normaalisti.

– En ole huolissani, ainakaan vielä. Näillä rannikkoalueilla presidentti Erdogan ei ole erityisen suosittu, Kanerva sanoo.

– Toki monet seuraavat tällä hetkellä mediaa ja ovat vähän ihmeissään, että mitä nyt on tapahtumassa.

Alanyassa lomaansa viettävä suomalaisnainen kertoo, että lomakaupunki vaikuttaa hiljaiselta. Hän on kuitenkin huolissaan siitä, mitä tällaisessa tehtävässä tulisi tehdä.

– Olemme hyvin huolissamme ja peloissamme ja mietimme mihin kannattaisi olla yhteydessä, nainen kertoo.

Suomen Ankaran-suurlähettiläs on sanonut STT:lle, että Turkissa olevia suomalaisia kehotetaan pysymään sisätiloissa. 

Turkin armeija on ilmoittanut ottaneensa maan vallan ja julistanut Turkkiin sotatilalain ja ulkonaliikkumiskiellon.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme