Mainos
Mainos

Vallankaappausyritys Norsunluurannikolla

Norsunluurannikon sisäministeri Emile Boga Doudou ilmoitti uutistoimisto AFP:lle aamulla, että Länsi-Afrikassa sijaitsevassa maassa tapahtunut vallankaappausyritys oli epäonnistunut. Maan liike-elämän keskuksessa Abidjanissa kuultiin viime yönä kiivasta tulitusta ja räjähdyksiä. Iskuja tehtiin kolmeen kohteeseen: presidentin virka-asuntoon sekä valtion radio- ja televisiotalojen läheisyyteen.

Aamulla tuntemattomana pysytellyt sotilas ilmoitti, että sekä radio- että televisioasema ovat kapinallissotilaiden hallussa. Sisäministeri kielsi tiedon paikkansapitävyyden, mutta myönsi, että sotilaat olivat sisällä rakennuksissa ja pitivät työntekijöitä panttivankeina.

Pääministeri Affi N'guessan kertoi uutistoimisto Reutersille aiemmin tänään , että presidentti Laurent Gbagbo ja hän itse ovat turvassa. Norsunluurannikon uusi presidentti Laurent Gbagbo astui virkaansa lokakuussa voitettuaan selvästi vaaleissa maan entisen sotilasjohtajan Robert Guein.

Maassa on ollut tämän jälkeen levottomuuksia muun muassa joulukuussa järjestettyjen parlamenttivaalien yhteydessä. Norsunluurannikko itsenäistyi Ranskasta vuonna 1960. Aiemmin maassa on ollut suhteellisen vakaata, ja kaakaontuotannon turvin se on noussut Saharan eteläpuolisen Afrikan kolmanneksi suurimmaksi kansantaloudeksi.
(STT-AFP-Reuters-AP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme