Mainos
Mainos

Vallankumouksesta tuli vuorotyötä Ukrainassa

Kun hallituksenvastaiset suurmielenosoitukset ovat jatkuneet Ukrainassa pian viikon, pääkaupunki Kiovassa on kehkeytynyt erityinen vuorojärjestelmä, jotta vallankumoushenki pysyisi yllä pääkaupungin Itsenäisyysaukiolla.

Mielenosoituksia pyöritetään nyt vuoroissa, jotta aukiolla pysyvästi majoittuvat protestoijat saavat levätä.

Metrotunnelista Itsenäisyydenaukiolle nousevia ihmisiä tervehditään lentolehtisillä.

- Vietä kolme tuntia Itsenäisyydenaukiolla ja anna muiden levätä, kehottaa lehtinen.

Ihmiset voivat valita, haluavatko tulla mielenosoitusvuoroihin klo 19-23 vai 23-02. Aiempi vuoro on ainakin toistaiseksi osoittautunut selvästi suositummaksi.

Joulukuuset barrikadeiksi

Monen kiovalaisen arkirytmi on muuttunut viikossa täysin. Tuhannet ihmiset suuntaavat työpäivänsä tai opintojensa jälkeen kaupungin keskustaan ottamaan osaa rauhanomaisiin protesteihin.

Sitkeimmät ja erityisesti kauempaa tulleet myös majoittuvat aukiolla.

- Ei muutama pakkasaste meitä haittaa, kun vaakakupissa on lastemme tulevaisuus, sanoo teltassa yöpyvä Igor Shemrai MTV Uutisille.

Tyypillinen mielenosoitusilta sujuu kiovalaisilla ystävien seurassa puheita ja musiikkiesityksiä kuunnellen, keskustellen ja välillä iskulauseita huutaen.

Poliisi on pysynyt koko tämän viikon poissa aukiolta. Viime viikoloppuna mielenosoitukset paisuivat, kun poliisi tukahdutti marsseja väkivaltaisesti. Nyt aukiota ympäröikin mielenosoittajien rakentamat barrikadit, joita on kyhätty pystyyn muun muassa aukion jättimäistä joulukuusta rakennusmateriaalina käyttäen.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme