Mainos
Mainos

Valokuvaaja ikuisti hylättyjen kirkkojen kohtaloita – "En ymmärrä, miksi kukaan kohtelisi pyhää paikkaa niin epäkunnioittavasti"

Itävaltalainen opiskelija Thomas Windisch on matkustanut ympäri Eurooppaa valokuvaamassa vanhoja kirkkoja. Koreiden turistinähtävyyksien sijaan miehen ottamissa kuvissa esiintyy unohdettuja rakennuksia, jotka ovat jääneet sään ja ilkivallan armoille.

Miehen ottamat karut kuvat esittävät ympäri käännettyjä kirkonpenkkejä ja jopa kirkkojen lattioilla lojuvia luita. Osa kirkoista on töhritty.

Miehen mukaan hylättyjä kirkkoja on syytä kuvata, sillä muuten ne vaipuvat unohduksiin. 

– Kun vanha temppeli tuhotaan Syyriassa, julkisuudessa kuohuu. Kun taas kaunis 1300-luvun kirkkorakennus lahoaa naapurustossasi, ketään ei kiinnosta, Windisch lataa.

– Projektin ideana oli kiinnittää huomiota siihen, että kulttuurihistoriaamme tulisi vaalia.

Osa Windischin kuvaamista kirkoista ja kappeleista on romahtanut maanjäristyksissä. Jotkut niistä ovat puolestaan jääneet yksinkertaisesti vaille käyttöä.

Kolme vuotta projektin parissa viettänyt mies on kuitenkin harmissaan etenkin ilkivallan yleisyydestä.

– Siellä ei ollut ainoastaan graffiteja, vaan myös alttareita oli hajotettu, hän kertoo.

– En ole uskonnollinen, mutta en kykene ymmärtämään, miksi kukaan kohtelisi pyhää paikkaa niin epäkunnioittavasti. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme