Mainos
Mainos

Valtaosa Katalonian äänestäneistä kannattaa itsenäisyyttä

Katalonian itsenäisyyshaaveet saavat laajaa kannatusta itsehallintoalueella.

Yli 80 prosenttia äänestäneistä kannattaa Koillis-Espanjassa sijaitsevan Katalonian itsenäisyyttä, selviää symbolisen itsenäisyysäänestyksen osittaisista tuloksista.

7,5 miljoonan asukkaan Kataloniassa äänensä kävi antamassa reilut 2 miljoonaa ihmistä. Katalonian johtaja Artur Mas kuvailee äänestystä menestykseksi. Hänen mukaansa Katalonia on jälleen kerran näyttänyt halunsa päättää omista asioistaan.

– Katalonia on tarpeeksi suuri ja täysikasvuinen tekemään näin, Mas hehkuttaa.

Kansalaisten konsultaatioksi nimetty äänestys on symbolinen, koska Espanjan perustuslakituomioistuin kielsi varsinaisen neuvoa antavan kansanäänestyksen järjestämisen. Mas sanoo olevansa pettynyt päätökseen, mutta hän toivoo, että äänestys olisi askel kohti oikeaa kansanäänestystä.

– Madrid on taas näyttänyt olevansa lyhytnäköinen ja välinpitämätön, jopa suvaitsematon. Se häiritsee minua, koska heillä oli kultainen tilaisuus ymmärtää Katalonian viesti ja ratkaista nämä haasteet yhteisymmärryksessä.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme