Mainos
Mainos

Valtapuolue AKP pääsemässä yksin hallitukseen Turkissa

Turkin valtapuolue AKP pääsee hyvin todennäköisesti muodostamaan hallituksen yksin.

Äänistä on laskettu yli kaksi kolmasosaa, ja AKP:n äänimäärä on lähes 52 prosenttia.

Ulkopoliittisen instituutin vanhemman tutkijan Toni Alarannan mukaan noin 45 prosentin äänimäärä riittäisi AKP:lle enemmistöön Turkin 550 edustajan parlamenttiin. Vaadittava kannatus riippuu myös muiden puolueiden saamista edustajamääristä.

– On hyvin todennäköistä, että Turkkiin tulee yhden puolueen hallitus, Alaranta toteaa. 

Vaalitulos voi vielä muuttua, sillä suurten kaupunkien Ankaran ja Istanbulin äänistä osa on vielä laskematta. Alaranta ei kuitenkaan usko, että luvut muuttuvat enää radikaalisti.

Toiseksi olisi tulossa pääoppositiopuolue, keskustavasemmistolainen CHP runsaan parinkymmenen prosentin äänimäärällä. Sekä nationalistinen MHP että kurdimielinen HDP ovat molemmat ylittämässä kymmenen prosentin äänikynnyksen. 

Turkkilaiset olivat tänään jälleen uurnilla hallitusneuvottelujen kariutumisen vuoksi. AKP menetti kesän vaaleissa enemmistönsä, eikä hallitusyhteistyöstä muiden puolueiden kanssa kyetty sopimaan.  

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot