Mainos
Mainos

Valtava polttoainepalo roihuaa yhä – useita sammutuskoneita apuun

Italia on tarjonnut apuaan valtavan polttoainevarastopalon sammuttamiseksi Libyassa.

Italian hallinto sekä energiajätti ENI ovat luvanneet lähettää seitsemän sammutuskonetta Libyaan. Italia lähettää lisäksi paikalle palomiehistöä.

Tripolin lähistöllä sijaitseva polttoainevarasto syttyi palamaan sunnuntaina, kun siihen osui taistelijoiden ampuma raketti. Lähistöllä on käyty taisteluja kahden kilpailevan ryhmittymän kesken.

Palavamaan syttyneessä säiliössä on yli kuusi miljoonaa litraa polttoainetta. Palo levisi sen jälkeen myös toiseen säiliöön.

Viranomaiset ovat pelänneet, että palo leviää lähistöllä olevaan varastoon, jossa on säilössä 90 miljoonaa litraa luonnonkaasua.

Räjähtäessään kaasu voisi viranomaisten mukaan aiheuttaa tuhoja 3–5 kilometrin säteellä.

Paikalliset palomiehet ovat yrittäneet saada paloa hallintaan toistaiseksi tuloksetta. Pelastustyöntekijät ovat joutuneet poistumaan paikalta välillä vesivarastojen tyhjennettyä, välillä taas taistelujen pelossa.


Libyan hallinto pyysi eilen apua ulkomailta palon saamiseksi hallintaan. Italian lisäksi Kreikka on tarjonnut apuaan.

Hallinto on myös pyytänyt alueelle tulitaukoa useampaan otteeseen. Taistelut varaston lähistöllä jatkuivat yön yli, mutta tänä aamuna tilanne oli ainakin toistaiseksi rauhoittunut.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme