Mainos
Mainos

Kymmeniä kuollut ja satoja haavoittunut itsemurhaiskussa Kabulissa – "räjähdys tuntui maanjäristyksen kaltaisena ravisteluna"

Afganistanin pääkaupungin Kabulin keskustassa tapahtui keskiviikkona aamulla Suomen aikaa suuri räjähdys. Maan viranomaisten mukaan ainakin 80 ihmistä on kuollut ja yli 350 on haavoittunut.

Itsemurhapommittaja iski autopommilla keskeisellä paikalla sijaitsevan Zanbaqin aukion lähellä. Alueella sijaitsee useita hallintorakennuksia ja ulkomaisia lähetystöjä.

Pommi räjähti Saksan edustuston lähellä. Esimerkiksi Ranskan ja Saksan lähetystörakennusten kerrotaan vaurioituneen räjähdyksessä.

Suomen suurlähetystöön räjähdyspaikalta on noin 500 metriä. 

– Räjähdys tuntui täällä maanjäristyksen kaltaisena ravisteluna, kertoo Suomen lähetystörakennuksessa räjähdyshetkellä ollut toimittaja Rafiullah Kaleem IHAS-uutistoimistosta STT:lle.

Lähetystöjen henkilökuntaa on käsketty pysyttelemään sisätiloissa.

– Alue on varsin strateginen, sillä täällä sijaitsee niin Afganistanin turvallisuuspalveluiden päämaja kuin esimerkiksi Britannian, Saksan, Ranskan, Turkin ja Kiinan lähetystöt, Kaleem kertoo.

Kuorma-autoon piilotettu pommi oli niin voimakas, että se rikkoi ikkunoita useiden satojen metrien säteellä. Pommin seurauksena keskustan yläpuolelle nousi suuri savupilvi. 

Viranomaisten mukaan toistaiseksi ei tiedetä, mitä kohdetta vastaan isku oli suunnattu.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme