Mainos
Mainos

Valuuttakauppa keskeytettiin Venezuelassa

Lakkoilun takia talousvaikeuksiin ajautuneen Venezuelan hallitus on keskeyttänyt valuuttakaupan. Hallituksen mukaan ulkomaanvelan maksu jatkuu kuitenkin normaalisti.

Valuuttakauppa pysäytettiin viideksi päiväksi sen jälkeen kun ulkomaisten käteisvaluuttojen menekki lähti jyrkkään nousuun taloudellisen ja poliittisen kriisin koettelemassa maassa.

Presidentin Hugo Chavezin vastustajat ovat lakkoilleet lähemmäs kaksi kuukautta presidentin syrjäyttämiseksi. Maan korkein oikeus päätti eilen, että presidentin asemasta ei ainakaan toistaiseksi järjestetä opposition vaatimaa kansanäänestystä. Päätös on tappio maan oppositiolle, joka pyrki osoittamaan kansanäänestyksellä olevansa suositumpi kuin nykyinen hallinto.

Kansanäänestyksen tulos ei kuitenkaan olisi ollut sitova, ja Chavez oli aiemmin sanonut, ettei eroaisi vaikka kärsisikin tappion. Chavezin kannattajat järjestävät tänään suurmielenosoituksen Caracasissa tänään.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme