Mainos
Mainos

Vammaiskeskukseen hyökännyt veitsimies surmasi uhrinsa näiden nukkuessa

Japanissa 19 ihmistä vammaiskeskuksessa hengiltä puukottanut mies oli  surmannut uhrinsa näiden nukkuessa. Hyökkäyksessä loukkaantui lisäksi 25 ihmistä. Kyseessä on pahin joukkosurma Japanissa sitten toisen maailmansodan

– Tämä on sydäntäsärkevä ja järkyttävä tapaus, jossa niin moni viaton joutui uhriksi, kansliapäällikkö Yoshihide Suga kommentoi lehdistötilaisuudessa.

– Moni viaton ihminen menetti henkensä ja olen hyvin järkyttynyt. Teemme kaikkemme selvittääksemme kaikki tosiasiat tapauksesta estääksemme vastaavaa toistumasta, pääministeri Shinzo Abe puolestaan sanoi.

Hyökkäyksestä epäilty on 26-vuotias Satoshi Uematsu, joka oli aiemmin työskennellyt kyseisessä vammaiskeskuksessa. Epäilty oli kirjoittanut helmikuussa kirjeen, jossa hän oli esittänyt uhkauksia vammaisia kohtaan.

Mies oli kertonut aikovansa tappaa 260 vakavasti vammaista ihmistä kahdella alueella yövuoron aikana ja ettei hän aio satuttaa työntekijöitä.

– Tavoitteeni on maailma, jossa vakavasti vammautuneet voidaan lopettaa armokuolemalla heidän holhoojiensa luvalla, jos he eivät kykene elämään kotona ja toimimaan yhteiskunnassa, mies oli kirjoittanut kirjeessään.

Uematsu oli laitettu sairaalahoitoon sen jälkeen, kun hän oli kertonut halustaan tappaa vammaisia. Hänet vapautettiin hoidosta 2. maaliskuuta sen jälkeen, kun lääkärit katsoivat miehen tilan parantuneen.

Uematsu asui lähellä vammaiskeskusta, johon hän teki iskunsa. Naapuri kuvaili tätä kohteliaaksi nuoreksi mieheksi, joka aina tervehti hymyillen. 

– Emme tienneet hänen sydämensä synkkyyttä, 73-vuotias Akihiro Hasegawa totesi.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme