Mainos
Mainos

Vanhemmat paljastavat Dallasin ampujan taustoja – muuttui radikaalisti armeijassa koetun pettymyksen jälkeen

Dallasissa useita poliiseja heinäkuun 7. päivä ampunut Micah X. Johnsonin vanhemmat kertovat The Blaze -sivustolle, kuinka iloinen ja ulospäinsuuntautunut mies muuttui erakoksi armeijauran päättymisen jälkeen.

Dallasin ampujaksi epäillyn Micah Johnsonin äiti Delphine Johnson kertoo poikansa muuttuneen erakoksi sen jälkeen, kun hän palasi takaisin armeijasta vuonna 2015. Micah palveli Yhdysvaltain armeijassa kaikkiaan kuusi vuotta, joista seitsemän kuukautta Afganistanissa.

Lapsena Micah haaveili poliisin urasta. Armeijaan värväytymisen jälkeen hän kiinnostui aseista jopa fanaattisuuteen asti.

– Hän rakasti ja halusi suojella maataan, Delphine Johnson sanoo The Blazelle.

Micahin asenne kuitenkin muuttui ajan kuluessa. Armeijasta palattuaan hän paheksui ja oli pettynyt Yhdysvaltain valtion johtoon.

– Armeija ei ollutkaan sitä, mitä Micah oletti sen olevan. Hän oli hyvin, hyvin pettynyt. Armeija ei vain edustanutkaan sitä, mitä hän oli kipeästi odottanut.

Louisianan ja Minnesotan tapahtumat laukaisivat vihan

Micahin isän James Johnsonin mukaan samoihin aikoihin poika alkoi kiinnostua mustien historiasta ja omista juuristaan. Hänen Facebook-seinänsä täyttyi afroamerikkalaisten kokemia vääryyksiä käsittelevistä kirjoituksista ja kuvista.

Perheenjäsenten mukaan Micah ei kuitenkaan koskaan osoittanut merkkejä vihastaan valkoisia tai muita ihmisryhmiä kohtaan.

Viime viikon alussa tapahtuneet Louisianan ja Minnesotan mustien miehien ampumistapaukset saivat hänen tunteensa kiehumaan yli. Saman viikon torstaina hän avasi tulen poliiseja kohti poliisiväkivallan vastaisessa mielenosoituksessa tappaen viisi ja haavoittaen useita.

Isä James Johnson ei pysty vieläkään käsittämään, miksi hänen poikansa päätyi toteuttamaan hirvittävän väkivallan teon.

– En tiedä mitä sanoa kenellekään lohdutukseksi. En vain nähnyt, että Micah pystyisi tekemään jotain tällaista. Rakastan poikaani, mutta vihaan sitä, mitä hän teki.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme