Mainos
Mainos

Vanhempia syytetään 2-vuotiaan murhasta – lapsella mustelmia päästä varpaisiin

Vanhempia syytetään 2-vuotiaan murhaamisesta Alabamassa Yhdysvalloissa, kertoo The Washington Post. Vanhemmat eivät vieneet lasta sairaalaan, koska pelkäsivät joutuvansa vaikeuksiin.

Poliisi pidätti 24-vuotiaan Blanca Rosa Reyesin ja 30-vuotiaan Jonathan Navarre-Turciosin ja syyttää heitä toisen asteen murhasta, lapsen pahoinpitelystä ja heitteillejätöstä.

Pariskunnan 2-vuotias Matthew-poika kuoli viime helmikuussa. 

Syyttäjä Ryan Wechslerin mukaan lapsi oli mustelmilla päästä varpaisiin. Jopa lapsen korvien taustat olivat mustelmilla, kuten myös hänen kasvonsa.

Poliisin mukaan pojan vanhemmat veivät hänet sairaalaan helmikuun 13. päivä. 2-vuotias poika kärsi nestehukasta ja hänet oli pahoinpidelty.

Pojan kuoleman jälkeen vanhemmat kertoivat poliisille useista vammoista, joista lapsi oli kärsinyt edeltävinä viikkoina.

Haavereiden suma ennen kuolemaa

Kolme viikkoa ennen Matthewin kuolemaa Blanca Reyes oli jättänyt pojan istumaan keittiönpöydän reunalle ja mennyt katsomaan pariskunnan kahta muuta lasta. 2-vuotias Matthew ei kyennyt tasapainottelemaan keittiönpöydällä, vaan hän putosi lattialle.

Reyes löysi poikansa vertavuotavana lattialta ja ajatteli pojan saaneen haavan huuleensa.

Vanhemmat kertoivat tutkijoille, että he huomasivat vasta seuraavana iltana, että Matthewin kaksi hammasta oli irronnut putoamisen seurauksena. Heidän mukaansa poika vaikutti olevan kunnossa, joten he eivät vieneet häntä sairaalaan.

Reyes turhautui poikaansa neljä tai viisi päivää ennen Matthewin kuolemaa. Äitiä ärsytti se, että poika imeskeli ennemmin ruokailuvälineitä kuin söi lautaselle katettua ruokaa. Oikeuden dokumenttien mukaan hän löi Matthewia suuhun rangaistuksena huonosta käytöksestä.

Noin kahden päivän kuluttua tuosta tapahtumasta, Matthew putosi jälleen – tällä kertaa tuolilta. Vanhempien mukaan putoamisen jälkeen hänellä oli kananmunan kokoinen patti takaraivossaan. 

– Hänen hampaansa olivat jo pudonneet. Ajattelin, että jos veisin hänet lääkäriin, joutuisin vaikeuksiin, koska en ole ollut vastuullinen, äiti vastasi tutkijoille, kun he kysyivät, mikseivät vanhemmat vieneet poikaansa lääkäriin.

Vanhemmat eivät siis tehneet mitään Matthewin terveyden eteen. 

Viime hetket ennen kuolemaa

Päivää ennen kuin Matthew kuoli, hän kaatui taas. Tällä kertaa hän kaatui seisoessaan lattialla. Vanhempien mukaan hän ei enää yksinkertaisesti kyennyt kannattelemaan päätään.

Vanhemmat pitelivät hänen niskaansa koko päivän, jotta hänen päänsä ei roikkuisi. He myös yrittivät ruokkia jatkuvasti veltommaksi muuttuvaa poikaansa, mutta Matthew oksensi kaiken ruuan ulos.

Reyes ja Navarre-Turcios laittoivat poikansa nukkumaan. Päätös sairaalaan lähtemisestä syntyi vasta yöllä, kun Blanca löysi poikansa vaikeroimasta sängystään.

Matthew kuoli neljäkymmentä minuuttia heidän sairaalaan saapumisensa jälkeen.

Kesäkuussa Marylandin oikeuslääkäri ilmoitti, että Matthew oli kärsinyt nestehukasta, keuhkokuumeesta ja suun vammasta. Matthewin kuolema julistettiin murhaksi.

Viime perjantaina syyttäjä Wechsler kertoi, että Matthewin syntyessä hänen verestään löydettiin metadoniinia. Se osoitti, että Reyes käytti huumeita ollessaan raskaana. 

Poliisin tiedottaja, Paul Starks kertoi, että pariskunnan elossa olevat lapset on huostaanotettu.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme