Mainos
Mainos

Vanhempien suuri helpotus: Päästään kiinni olleiden kaksosten toipuminen etenee

New Yorkissa suoritettiin viime perjantaina vaativa leikkaus, jossa hieman yli vuoden ikäiset siamilaiset kaksoset erotettiin toisistaan. Nyt kaksospojat ovat alkaneet toipua, mikä on ollut vanhemmille suuri helpostus, kertoo CNN.

Poikien vanhemmat Nicole ja Christian McDonald olivat maanantaina sairaalan huoneessa vaativasta leikkauksesta toipuvien poikien kanssa, kun toinen pojista, Jadon, siirsi vasemman kätensä hitaasti suuhunsa.

– Helpotuksen aalto pyyhkäisi ylitseni. Se oli suurin helpotuksen tunne, mitä olen koskaan kokenut, Nicole sanoi CNN:lle.

Leikkauksen jälkeen Jadonin oli liikuttanut vain oikeaa puolta kehostaan. 27 tuntia kestäneen leikkauksen suorittanut neurokirurgi James Goodrich oli aiemmin epäillyt, että Jadonin kehon vasen puoli saattaisi olla pysyvästi halvaantunut.

Maanantain jälkeen Jadonin toipuminen on edennyt lisää. Hän on jo tarttunut hengityskoneen putkeen yrittäen vetää sen pois. Lisäksi hän on aktiivisesti ottanut katsekontaktin vanhempiinsa ja hymyillyt heille.

– Jadonin nopean toipumisen näkeminen on antanut toivoa myös Aniaksen suhteen, Nicole sanoi.

Jadonin kaksoisveli Anias on saanut kipukohtauksia. Jo ennen leikkausta Anias kärsi hengitys- ja sydänvaikeuksista, minkä vuoksi vanhemmat osasivat odottaa hänen toipumisensa olevan hitaampaa.

– Otamme päivän kerrallaan ja toivomme parasta, isä Christian sanoi.

Positiivistakin muutosta on tapahtunut. Anias on avannut jo silmänsä leikkauksen jälkeen ja hän selvästi aistii äitinsä läsnäolon sairaalan huoneessa, mikä näkyy rauhallisempana sykkeenä ja verenpaineen alenemisena.

– Taitavat olla äidin poikia, isä naurahti.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme